Hulmursisolering

Eksisterende isolering i hulmuren falder sammen over tid. Derfor vil man i ældre huse kunne opleve kolde områder forskellige steder på indervæggen – der hvor isoleringen er faldet sammen. Det er kuldebroer, som er årsag til varmetab og en forhøjet varmeregning.

Inden vi isolerer hulmuren i dit hus, inspicerer vi hulmuren ved at bore et hul i fugen, og med et kamera tjekker vi tilstanden af den eksisterende isolering, samt hvor meget isolering der allerede er i hulmuren.

Ved hulmursisolering blæses papiruld ind i hulrummet mellem yder- og indervæg. Når der indblæses papiruld i sådan en hulmur, vil den gamle isolering blive presset op af bagvæggen og hulrummet foran bliver fyldt ud med papiruld, og derved sikres en optimal isolering.

Papiruld indblæses gennem hul i fuge

For at indblæse papiruld, borer vi et hul i fugen mellem to mursten og fylder hulrummet op med papiruld. Metoden efterlader færre ”ar” på facaden end ved udtagning af hele mursten. Herefter blæses papiruld ind i hulrummet under tryk. Vi indblæser fra flere forskellige steder på facaden, så vi sikrer os, at alle hulrum er fyldt ud med isolering.

Hullerne lukkes igen med matchende fugemateriale.

Vores erfaring viser, at temperaturen på husets ydervæg kan stige op mod 6-7 grader, når man benytter papiruld til efterisolering. Det kan for alvor mærkes på varmeregningen. Man kan spare op mod 3.500 kr. om året på varmeregningen.

Priseksempel hulmursisolering:

Pris isolering af 70 m2 hulmur Energitilskud Pris efter tilskud Årlig besparelse på varmeregningen
11.000 kr inkl. moms 1.330 – 1.995 kr. 9.005 – 9.670 kr. inkl. moms 6.000 kr.

Vi tager i dette eksempel udgangspunkt i et parcelhus på

  • 120m²
  • Med en hulmur på 70m²

Hvis hulmuren er uisoleret vil det typisk koste omkring 11.000,- kr. inkl. moms at efterisolere. Varmekilden antages at være naturgas til en pris á 8,85 kr/m3. Vi yder tilskud til efterisolering. I dette priseksempel vil man opnå et tilskud på mellem 1.330 – 1.995 kr. alt efter opvarmningskilde.

Årlig energibesparelse

Dertil kan lægges den årlige energibesparelse, som man opnår ved at efterisolere med Papiruld. I dette regneeksempel ser det ud som følger:

  • Energibesparelsen på 101 kWh/år/m²*.
  • Besparelsen på energiregningen vil være ca. 85 kr. pr. m².
  • Det giver en årlig besparelse på ca. 6.000 kr.
  • Investeringen vil altså være tjent ind på under to år (uden tilskud).
  • Den skattefrie gevinst efter 10 år vil være ca. 48.000 kr.
  • Med tilskud fra HMN vil tilbagebetalingstiden ligge på lidt over 1 år.

*Tallene er baseret på tal fra Videncenter for energibesparelse i bygninger.

Ønsker du at vide mere om hulmursisolering, eller er du interesseret i et gratis energitjek af din bolig, kommer vi gerne forbi. Mangler du svar på spørgsmål, så er du altid velkommen til at ringe til Energikonsulenterne på 40 21 99 55. Du kan også skrive til os via kontaktformularen, og vi vil så vende tilbage til dig hurtigst muligt.